Teräshallin profiilielementtien valmistus

JM Steel -teräshallien rakenne on itsekantava, eikä erillistä runkoa tarvita. Teräskaari muodostuu useammasta profiilielementistä (7-12 kpl), jotka liitetään toisiinsa pulttiliitoksin. Yhden profiilielementin pituus vaihtelee 2-7 metrin välillä riippuen rakennuksen mallista. Osa profiilielementeistä on taivutettu kaaren muotoon, kuten räystään ja harjan liitoselementit.

Asennuspaikalla profiilielementin osat liitetään pulttiliitoksin toisiinsa oikeaan kaaren muotoon. Yhden teräskaaren hyötyleveys on 615 mm. Tällä tekniikalla valmistetun hallin pituus on lähes rajaton, kuitenkin aina 615 mm jaolla mitoitettuna. Hallin leveys on max. 20 metriä ja korkeus max. 9 metriä.

Kantava profiili (JM200/615)

Teräshallien kantavat osat: sivuseinät ja katto valmistetaan rullamuovaamalla teräsrainasta profiilielementtejä. Materiaalin (S350) paksuus on 1,5 mm. Profiilin korkeus on 200 mm ja hyötyleveys 615 mm. Profiilielementteihin tehdään lävistämällä liitoskohtien reiät (kasauspulteille M8) molempiin reunoihin 175 mm jaolla sekä liitoskohtiin myös profiilin keskelle.

Valmistuksen kaikki vaiheet: rullamuovaus, lävistys, leikkaus ja pakkaus tehdään koneellisesti ja näin materiaalin pinnoite ei kärsi turhista vaurioista. Valmistus on täysin automatisoitu, jonka ansiosta osat ovat aina mittatarkkoja ja sopivat helposti paikoilleen, minkä johdosta koekasaamista tehtaalla ei tarvita.

Rullamuovauksen jälkeen osa osista kuten räystäs-, harja- tai kattoelementti käyvät vielä läpi taivutusprosessin.

Päätyseinäprofiili (JM75/615)

Rakennusten päätyseinät valmistetaan pienemmästä profiilista, jonka korkeus on 75 mm ja hyötyleveys 615 mm. Se soveltuu hyvin myös pienempien rakennusten valmistamiseen, kuten pihavarastot.

Pienempää profiilia pystyy myös taivuttamaan sekä tekemään siihen liitosreikien lävistykset. Se soveltuu myös esimerkiksi kantavaksi kattopelliksi. Materiaalin vahvuus on 0,7 mm.